Douanezaken

Weliswaar speelt de douane een minder grote rol ten aanzien van het handelsverkeer tussen de lidstaten van de EU, maar daarbuiten is de douane nog volop aanwezig.

De Boer International Cargo regelt de juiste documenten voor het uit- en inklaren bij de douane.

De Boer International Cargo verzorgt alle douaneprocedures als u goederen exporteert naar landen buiten de EU, of importeert uit landen buiten de EU. Kennis van douanezaken is essentieel bij import, export, inkoop of wederuitvoer van goederen.

Laat de douaneformaliteiten voor transport van goederen uitvoeren door De Boer International Cargo. Zo bent u verzekerd van een vlotte doorgang aan de grens en loopt u minimale vertraging op. Wij zijn toegekend en hebben alle tools en kennis in pacht om T1-documenten op te maken en te sluiten indien van toepassing op uw verzending activiteiten.

  • Exportdocumenten (EX-A ): Alle documenten voor de export van producten buiten de EU. Welke documenten u precies nodig heeft, is afhankelijk van de regelgeving. Hoe completer de informatie door de klant wordt aangeleverd, hoe sneller we de benodigde exportdocumenten kunnen opmaken. De uitvoeraangifte wordt digitaal opgemaakt.
  • Importdocumenten (IM-A): documenten voor de import van goederen buiten de EU. Deze documenten bepalen hoeveel belastingen of invoerrechten u moet betalen. Nauwkeurig ingevulde documenten garanderen een snelle import. De invoeraangifte wordt digitaal opgemaakt.
  • T1-document: dit Transitdocument is een douanevervoersdocument voor goederen welke van buiten de EU, binnen de EU zijn gebracht en opvolgend niet in het vrije handelsverkeer zijn of worden gebracht (ingeklaard). Deze goederen staan onder douane toezicht, en kunnen zich middels een T1-document onder toezicht van de douane bewegen binnen de EU. Dit document wordt hoofdzakelijk opgemaakt voor goederen welke doorgevoerd worden, en om een vrije bewegingen te creëren van douane goederen/niet unie goederen omwille snelheid, tussen douane-entrepots.
  • Certificaat van oorsprong: dit document is een bewijsstuk van de oorsprong van uw goederen (ook wel bekend als CvO). Op basis van dit document kunnen landen oordelen of u het product mag invoeren en welk tarief hiervoor geldt.
  • EUR1-certificaat: dit certificaat wordt gebruikt om een kwijtschelding of verlaging te krijgen op de invoerrechten van het land waar de goederen naartoe gaan. Dit zijn de EVA landen; Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Naast de EVA landen zijn er nog vele andere landen of groepen waar een EUR.1 geldig is.
  • ATR-certificaat: dit douanedocument is nodig voor de import uit en export naar Turkije. Met dit certificaat zijn producten vrij van invoerrechten voor goederen uit Turkije.
  • Alle mogelijke legalisaties: in sommige landen is het verplicht om een factuur of paklijst te laten legaliseren door de KvK in Nederland. De Boer International Cargo kan dit voor u in orde maken.

Directe Vertegenwoordiging door De Boer International Cargo?

Goederen laten verpakken? Zusterbedrijf Kistenfabriek de Boer is al ruim 105 jaar een betrouwbare partner in houten industriële verpakkingen op maat. Een bedrijf dat met zijn tijd meegaat en service en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft. Alle houten verpakkingen worden geleverd volgens de ISPM 15 norm. Sinds 2007 is zij ISO- en VCA gecertificeerd

Wilt u meer weten over douanezaken? Neem direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte op maat aan. Tel 075-7600200

De Boer International Cargo denkt met u mee!

IATA Agent Code: 57451020012